Training

MOUNTAINBIKETRAINING 

SO YOU THINK YOU CAN BIKE?

Er zijn veel redenen te verzinnen waarom je een training zou kunnen volgen. Je wilt meer controle, meer zekerheid, meer snelheid, meer flow, of je wilt juist hoger leren springen, grotere drops doen, een wheelie kunnen of over een boomstam heen kunnen springen. 

Vaak worden 'verkeerde' technieken toegepast die men zich heeft aangewend door je jaren heen. Dit wil niet zeggen dat het perse verkeerd is. De beperking komt pas om de hoek komt kijken wanneer het terrein moeilijker wordt. 

The Next level ervaren betekent dat je terug moet naar de basis. Het ABC leren van techniek. Bewust worden van wat je nou precies aan het doen bent en waarom. Dan zul je ‘the Next level’ gaan ervaren en zul je vloeiender en harder gaan in technischer terrein. 

Lees verder...

Bij veel bikers ligt het conditie level t.o.v. hun technisch level vaak een heel stuk hoger. Hard rechtdoor is meestal niet het probleem maar zodra het bochtiger en technischer word verlies je vaak terrein t.o.v. mede bikers.

Het (verkeerd) kijken is waar veel bikers moeite mee hebben. Zeker als het terrein moeilijker wordt. Je hebt immers meer prikkels en indrukken te verwerken die op je pad komen. Veel gemaakte fout is dat bikers vaak te ver of juist te dichtbij blijven kijken of last hebben van target fixation. Het contant wisselen van snel vooruit scannen en weer zicht hebben waar je wielen overheen rollen en focus leggen gaat het verschil maken van gecontroleerd rijden.

The Next level is:
Leren voelen dat je effectief harder kan gaan op trails zonder te trappen, bochten met meer flow doorheen sturen, niet meer die voet aan de grond hoeven te zetten bij die steile klim, of ontspannen een steile passage omlaag rijden, met een nosewheelie door een bocht heen sturen, die drop van een meter boterzacht leert landen of dat je die uitdagende sprong nu wel durft te springen.

Lees verder...

Iedere training heeft een eigen locatie met een speciaal uit gezet parcours met vaste oefeningen.
Stap voor stap worden alle technieken didactisch op een relaxte manier uitgelegd met veel oefenmomenten. Bij de trainigen maken we gebruik van videoanalyse. Hierdoor word je als deelnemer veel meer bewust van je houding. Doordat je jezelf kunt terug zien zie je gelijk wat goed en fout gaat. Hierdoor maak je veel progressie. We dagen iedere deelnemer uit om net dat meer uit zichzelf te halen, maar veiligheid staat bij Mikey's altijd voorop!! Zo zul je nooit iets gaan doen waar jezelf niet achter staat.  De gezonde uitdaging is waar het om gaat.

Weet je niet zo goed welk skills level bij je past? Vul de vragenlijst in.

Vragenlijst

 

#thenextlevel #pushyourlimits #boostyourride #moreskillsismorefun 

REMINDER

Voor trainingen in het buitenland, adviseren we een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Je bent dan bij alle soort aktiviteiten buiten eigen land voor een heel jaar verzekerd.
Iedere deelnemer tekemt voor aanvang van de training dat hij zelf aansprakelijk is voor eventuelen ongevallen die onstaan tijdens de training.