More Skills

The Next Level Experience

 

Wil je technisch beter worden dan betekent dat je terug moet naar de basis. Het ABC leren van rijtechniek. Bewust worden waarom je bepaalde techniek gebruikt. Vervolgens is het verder finetunen van je techniek als je steeds beter wilt worden. Maar het is niet alleen techniek. Ook je angsten leren overwinnen is iets waar je vooruitgang mee maakt. Wordt het terrein lastiger, dan speelt je mentale blokkade des te meer mee.

In 2008 zijn we gestart met het organiseren van professionele techniek trainingen. Andere bikers op een verantwoorde manier hun skills naar een hoger level tillen en zo meer plezier laten beleven.

Het lesgeven doen we op een enthousiaste en relaxte manier. Je wordt uitgedaagd maar niet gepushed. Je bewuster maken welke techniek je gebruikt en waarom. Een techniektraining bestaat uit een hele dag techniek bijschaven op een uitgezet parcours met veel oefenmomenten. 

Ieder skills level heeft zijn eigen locatie en parcours.
Parcoursen worden uitdagender zodra het skills level omhoog gaat. 
Tijdens de trainingen is er veel persoonlijke aandacht en maken we gebruik van videoanalyse. 

....more skills is more fun.

Iedere training heeft een eigen locatie met een speciaal uit gezet parcours met vaste oefeningen.
Stap voor stap worden alle technieken didactisch op een relaxte manier uitgelegd met veel oefenmomenten. Bij de trainigen maken we gebruik van videoanalyse. Hierdoor word je als deelnemer veel meer bewust van je houding. Doordat je jezelf kunt terug zien zie je gelijk wat goed en fout gaat. Hierdoor maak je veel meer progressie. We dagen iedere deelnemer uit om net dat meer uit zichzelf te halen, maar veiligheid staat bij Mikey's altijd voorop!! Je zal nooit iets doen waar je zelf niet achter staat. De gezonde uitdaging is waar het om gaat.

 

#thenextlevel #pushyourlimits #boostyourride #moreskillsismorefun 
 • Skills Level 3:
  Het was een zeer leerrijke dag vol fun en vooral zeer goed verzorgd tot in de puntjes werd alles uitgelegd en geannaliseerd door Mikey hij maakte iedereen bewuster van hoe zeer de kleine dingetjes toch iemand hele grote stappen kan laten maken ! voor mij persoonlijk was het een topdag alles ging ook lekker maar dat komt ook door het vele vertrouwen dat je van de coach meekrijgt en natuurlijk ook van de leuke groep die erbij was echt supertof om als minst lang rijdende zoveel respect te krijgen van de anderen ! ik raad dit iedereen aan ! hier ga je nog plezier aan beleven in het verdere verloop van je mtb gebeuren ! ik kom na de winter zoiezo terug voor de level4-enduro en hopelijk later ook nog de rest natuurlijk !
  get out there and shred those trails but most of all enjoy and stay relaxed zoals de meester zelf zou zeggen !
  cheers en tot binnekort !
  grtzzz

  -  Kevin Korthouts
 • Met een clinic van Maichel heb je niet alleen een leuke dag, je leert anders kijken naar de trails en het terrein. Hij laat je inzien wat er allemaal wel niet mogelijk is, én hoe je het zelf kunt toepassen! Zo kun je altijd je grens verleggen, maakt niet uit op welk niveau je al zit. Na een dag met Maichel heb je een andere kijk op elke trail, en zeker weten more skills en more fun!

  -  Sophie von Berswordt
 • Zondag de Enduro Advanced / Level 5 clinic in Beaufort (Luxemburg) gedaan bij Mike's Bike Adventures. Michael is de instructeur die iedereen wat kan leren, hij daagt je op een ontspannen manier uit je grenzen te verleggen. Hij is 100% gefocust op zijn deelnemers, motiveert en neemt je mee naar de mooiste plekjes! Ik kom zeker terug!

  -  Martijn Buth
 • 10 maart 2019, Freeride Basic clinic, prima locatie, voor mij een 1 e kennismaking in het freeriding, ook op nog een "nieuwe" bike . Soms even je verzetten en do it ! Mikey weet de mensen goed te motiveren. Flow, liften, en timing, laat het op je inwerken.....Het groepsgebeuren laat iedere deelnemer beter presteren. Resterend is het inslijpen en herhalen in eigen tijd en wie weet op naar de gevorden clinic ...

  Dare to dream, dare to grow, dare to be ( MD )

  -  Ruud Wilthing
 • XC Level 3 gedaan. Heerlijke dag en genoten van Mikeys skills en enthousiasme. Veel professionele aandacht voor techniek en instructies afgestemd op de deelnemer. Voor diegene die twijfelen een training te doen; Mickey heeft het tot een kunst verheven om je niet te overvragen maar daagt je uit te gaan voelen wat je mogelijkheden zijn en dat alles met lol en gezelligheid.

  -  Marco
 • XC level 2 training. Vaak ben je zelf van mening dat je het goed doet maar Maichel laat je zien dat je veel meer uit jezelf en je bike kunt halen door net die kleine wijzigingen. Het is een zeer prettige training die een ieder op zijn eigen niveau laat groeien. ik ben er zeker van dat ik veel van zijn tips ga toepassen maar ook kwam ik er achter dat ik redelijk op mijn achterwiel kan fietsen (wat natuurlijk erg helpt bij het nemen van hoogteverschillen . Al met al een leerzame en gezellige dag. Thanks Maichel.

  -  Alex
 • “More skills is more fun” …Maar Mikey’s Bike Adventures is zoveel meer dan skills en fun!

  We hebben genoten van een relaxte sfeer, en een super enthousiaste coach. Van serieuze, haarscherpe, technische analyses tot motiverende aanmoedigingen en flauwekullen waar het kan!

  Denk je dat je aan je grens zit? …Mikey laat je zien wat erachter ligt, én hoe je er komt! Voor ons was het een Next-Level Experience… Niet alleen op technisch vlak, maar ook door het leren van de juiste mindset.

  Mikey weet de juiste vibe te creëren waardoor wij boven ons zelf uit kunnen groeien…
  Thnx kameraad voor deze super vakantie, je geduld, het plakken van mijn banden, en een onvergetelijke ervaring...

  See you again… Groet, Bart

  -  Bart Sijstermans
 • Barry
  XC level 3. Potjandrie wat heb ik hier een hoop technieken opgepikt. Iets zo simpels (?) als een bocht, dat was mijn zwakke plek maar dat gaat nu een stuk beter, ook omhoog en omlaag.

  Als ingewijde kan ik je ook wat vertellen over Mikey himself. Hij kan natuurlijk knettergoed fietsen, maar dat verwacht je ook. Maar, zoals iemand zei: hij kan het ook overbrengen. Super-enthousiast ook dat je denkt, na uren op de fiets, als wij allang denken ja hoor nou zal het wel, dan gaat hij nog even laten zien hoe je een surplace doet tegen een helling, jaaa makkelijker dan op de rem op het vlakke. Het pure funnen en spelen, niet gewoon je toertochtje meerijden, daarvan alleen wordt je niet beter

  -  Barry
 • Samen met mijn broer een freeride training gevolgd, super vette en vooral ook leerzame dag voor ons beide. Merk dat ik nu al zo veel zekerder en beter op mijn fiets zit dan ervoor. Volgend jaar komen we zeker terug voor een XC training ! Tnx Mikey!!

  -  Joyce
 • Vandaag xc level 3 gedaan in Spa. Heel fijne bende en superweerke. Veel bijgeleerd en daarbij ook vies veel style gemaakt in Spa. In den auto naar huis kreeg ik dieje smile ni meer van mijn gezicht af. Als ik de komende dagen trails ga hitten gaat dieje smile nog groter worden vrees ik
  Thanks Mikey voor een geslaagde dag

  -  Bruno
 • Met Mikey and his brother during their travels in Canada in summer 2014. Besides being two of the cooler guys on two wheels I've met in a long time, these guys SHRED!! Mikey has serious skill, enthusiasm and the ability to coach anyone to be a better rider.

  Thanks for all the tips on my suspension and tire pressure setup. The improvement in my Bronson's performance is drastic and has led me to feel more confident aboard my bike. I won a couple stages in the Enduro I raced a couple weeks after we met and was a broken chain away from winning the overall.

  Look forward to seeing you again in the future my friend.

  -Your trucker buddy from the north of Canada,
  Jamie Walker

  -  Jamie Walker
 • Gisteren een level 3 training gehad. Super goed opgezette instructie door een top docent. Michael thanks. Ik ga verder werken aan mijn verbeterde techniek en zal mijn fiets ombouwen.

  -  Louis Helsloot
 • Een Enduro level 4 training gevolgd bij Maichel. Voor mij de eerste keer een training bij Maichel. Bijzonder te spreken over de opbouw van de training en de uitleg van de oefeningen. Veel bruikbare tips op maat waardoor ik weer een stap voorwaarts heb kunnen maken. Een aanrader!

  -  Andy
 • Vandaag met mijn maat Erik een clinic gevolgd. Respect hoe Mikey de groep inschat en daarop inspeelt. Vandaag leren jumpen en de rode draad de afsprong is zo belangrijk. Airtime tot the max voor mij. Grenzen verlegd en skills aangescherpt. Top dag. Bedankt

  -  Robert van Wijk
 • Mei 2015
  Het mag dan al een paar weken geleden zijn maar het Enduro bike camp krijg ik niet van mijn netvlies. Wat een weergaloze, fascinerende, grensverleggende, gezellige, ultra gave week was dat! Met mijn maten en mijn nieuwe Canyon Spectral heb ik dingen gedaan waarvan ik dacht dat ik ze ‘way beyond my limits’ lagen. Mikey loodste ons er geweldig door heen en gaf je meer inzicht, poetste je skills behoorlijk bij en gaf je vertrouwen. Ik heb toch al op veel trails gereden in Europa en daarbuiten. Heb van Mikey geleerd dat het niet alleen gaat om waar je rijdt maar vooral hoe! Focus on Skills, Fun & Flow (en flow en flow en ….). Mikey (en Margreet) bedankt! En ook de andere deelnemers (Nico, Kevin, Bart , Hans en Marcel) want met jullie was het allemaal in het kwadraat. Respect!
  May the flow be with you!!

  -  Geert
 • Op zondag 14 juni hebben we met vijf clubleden van MBC Midden Nederland bij Mikey's Special 1 Freeride Training gevolgd...

  1 woord: Waanzinnig!! Wat ontzettend gaaf is dat, om vanuit de rust en professionaliteit van Mikey, stapje voor stapje te leren hoe je je bike airborne krijgt en op de juiste plek goed laat landen! Keer op keer jumpen op een Freeride parcours met de lokale jeugd - die natuurlijk veel relaxter springt, maar ons uiteindelijk wel aanmoedigde om beter te worden!

  Daarna nog kombochten scherp leren aansnijden om het pakket vaardigheden compleet te maken. Met een grote grijns op het gezicht de dag afgesloten en nu iedere gelegenheid aangrijpen om te oefenen :-)
  Thx & tot de volgende keer, Mikey!
  Wouter - MBC Midden Nederland

  -  Wouter
 • Inmiddels meerdere keren met Maichel op stap geweest en iedere keer weet hij veel uitdaging te bieden om mijn technische skills te verbeteren. Alles wordt super goed uitgelegd en voorgedaan waardoor je skilllevel echt een boost krijgt. Maichel is altijd super enthousiast waardoor je ongetwijfeld een leuke dag beleefd en met veel meer ervaring en zekerheid op het gebied van techniek naar huis gaat. Echt een aanrader om een training bij Maichel te volgen!

  -  Larissa Hartog

Privetraining 

Naast de reguliere agenda kun je bij Mikey ook privetraining volgen. 
Of je nu recreant of wedstrijdrijder bent en je wilt graag aan specifieke skills werken.
Met een prive sessies bekijken we precies wat de behoefte is en zoeken daar een geschikt locatie bij om jou naar the Next level te helpen.

Stuur een mail naar mikey@mikeysbikeadventures.com voor meer info.

Cheers, Mikey